STRESS OG OVERBELASTNING​

Stress er et stigende folkesundhedsproblem, fastslår Statens institut for folkesundhed. Op mod hver fjerde sygemelding skyldes stress. Det svarer til, at ca. 35.000 danskere er sygemeldt med stress hverdag. Det har konsekvenser både for den enkelte, familien og samfundet. 

Ubehandlet stress udløser over halvdelen af alle depressioner og angst lidelser. Derfor er det vigtigt, at få gjort noget ved det, inden det bliver for alvorligt. 

Danmark er en af de nationer, som arbejder mest på verdensplan. Da vi yder ligeså meget  inden for kortere arbejdstid, som vi gjorde tidligere inden for længere arbejdstid, falder vi ud af vores naturlige rytme og får svære ved at nyde.  Vi skal nå mere og mere. I vores fritid er vi online hele tiden. Vi trimmer vores kroppe og ofte sker det med disciplin og tvang, fremfor afspænding og velbehag. Det vil sige vores hjerner og kroppe aldrig holder fri. Især kvinder kan let komme til at tro, at de skal være alle steder og fikse alting.De vil gerne være perfekte mødre, hustruer/kærester, veninder og kollegaer, se godt ud, have perfekte hjem, forsæt selv listen. 

Stress rammer også flere og flere børn. Op mod hvert femte barn i en børnehave eller skoleklasse er belastet af stress.

Mange ved ikke, at de er stressede og opdager det først når kroppen kollapser.

Når du presses psykisk og/eller fysisk, reagere kroppen helt naturligt ved at komme i alarmberedskab og udskiller stresshormoner. Stress skyldes ikke kun for stort arbejdspres, stress kan også skyldes eftervirkninger fra chok, ulykke, arbejdsløshed eller angst for at blive det, økonomiske problemer eller nær families sygdom.

Når verden omkring dig kører for hurtigt, når tankerne kører i ring og dit overblik og din koncentration svigter, er det på tide du får slappet af, og finder ud af hvad der nære og fylder dig med energi.

Stress i kortere perioder er ikke skadeligt, men vedvarende stress er skadeligt både psykisk og fysisk.

Stress skyldes kroppens produktion af stresshormoner som f.eks. kortisol og adrenalin. Samtidig med at vi producere mindre af "lykkehormonet" serotonin.

Stress kan opleves som hovedpine, hjertebanken, åndedrætsbesvær, koncentrationsbesvær, besvær med at huske, søvnløshed, ondt i maven, muskelspændinger med mere.

Når vi sover får det parasympatiske nervesystem lov til, at tage over. Det kræver 7-8 timers søvn. Søvnmangel eller dårlig søvn er derfor med til at forværre stress. Kroppen har brug for ro til at restituere. Derfor er det vigtigt at få sovet en god nats søvn.

Med zoneterapeutisk behandling hjælpes kroppen med at genfinde den indre ro og balance.

Zoneterapi fremmer udskillelse af anti-stresshormonet oxytocin

.Da alle mennesker er unikke, vil der ikke være to ens behandlinger. jeg vil bestræbe mig på, at finde den bedste behandling sammen med dig.

Som zoneterapeut vil jeg have fokus på  at få aktiveret det parasympatiske nervesystem, at reducere niveauet af stresshormoner og få din krop til at slappe af.

MANGE STRESS SYMPTOMER LIGNER DE SYMPTOMER, VI OGSÅ OPLEVER I FORBINDELSE MED ANDRE SYGDOMME, SÅ HUSK VIGTIGHEDEN AF AT GÅ TIL LÆGEN OG BLIV TJEKKET. 

ER DU RAMT AF HÅRD STRESS ER DER BRUG FOR PROFESSIONEL PSYKOLOGISK HJÆLP.

Det betyder meget for mig, at kunne hjælpe dig til at få det bedre.

Klinikken Ansale | Svinget 3 - 8400 Ebeltoft. |  Mobil 29922742 | Email: klinik-ansale@klinik-ansale.dk